Slatka zlevanka

  • 25.2.2016.
Slatka zlevanka

Sastojci za kiselo tijesto:

500 gr brašna
kocka svježega kvasca
2 dl mlijeka (ili više, ako je smjesa suha)
žličiica šećera
100 g maslaca

Sastojci za punjenje:

500 g sitnog sira (ako je nemastan, dodamo žlicu vrhnja)
1 jaje
kora limuna
100 g šećera
suho grožđe (ili druge grožđice)
vrećica vanilin šećera
žlica ulja za pekač

Preljev:

1 jaje
2 žlice slatkog vrhnja

Priprema:

1. Kocku kvasca razmutimo u toplom mlijeku, dodamo  žličicu šećera i pustimo da se kvasac digne.
Kada se kvasac digne, dodamo brašno i zamijesimo zajedno s maslacem. Tijesto pustimo da odstoji barem 30 min. Za to vrijeme napravimo punjenje miješajući sve navedene sastojke.

2. Tijesto rukama razvučemo u podmazanom okruglom pekaču, na sredinu stavimo punjenje, prelijemo preljevom, koji smo ranije napravili. Savijemo tijesto po rubovima i pustimo da se digne, oko 30 min.

3. Pećemo približno 30 min na 180 stupnjeva. Rashlađenu pitu izrežemo na trokute i posipamo šećerom u prahu.

Uživajte. :)

Share News