Recept za domaći pureći burger

  • 6.6.2017.
Recept za domaći pureći burger

Od sada hamburgere pripremajte kod kuće!
Otkrivamo vam jednostavan recept kako pripremiti ovaj popularan specijalitet.

Sastojci:

  • 500 g mljevenih purećih prsa
  • 8 nasjeckanih kapara
  • Pola glavice luka (narezanog na kolutove)
  • sol i papar
  • 2 žlice umaka od soje
  • pola glavice sitno nasjeckanog luka
  • 100 g graha
  • pola komorača (donji dio, rezan vrlo tanko)
  • dva peciva za hamburger
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • Jedna rajčica
  • nekoliko listova salate
  • 2 kriške sira

Postupak:

U zasebnu zdjelu, promiješajte meso, kapare, jednu žlicu soje, sjeckani luk, a zatim posolite i popaprite.

Meso ostavite 30 minuta na hladnome da odstoji, a nakon toga oblikujte ga u hamburger.
U drugoj zdjeli pomiješajte kolutove luka, grah, komoraču, dodajte malo ulja, žlicu sojinog umaka te sol i papar.

Burgere najprije zapecite (1 minutu sa svake strane) i snizite temperaturu da se meso je lijepo speče.

Peciva prepolovite i pržite na unutarnjoj strani.

Na pecivo stavite salatu, meso, sir, zatim opet salatu i na kraju kriške rajčice.

Nemojte dodavati bilo kakve umake jer sadrže dodani šećer i kalorije.

P. S. Burger je toliko dobar da neće ni zahtijevati dodatan umak :).

Dobar tek!

 

Share News