Recept za domaći pureći burger
- 6.6.2017.
Od sada hamburgere pripremajte kod kuće!
Otkrivamo vam jednostavan recept kako pripremiti ovaj popularan specijalitet.
Sastojci:
- 500 g mljevenih purećih prsa
- 8 nasjeckanih kapara
- Pola glavice luka (narezanog na kolutove)
- sol i papar
- 2 žlice umaka od soje
- pola glavice sitno nasjeckanog luka
- 100 g graha
- pola komorača (donji dio, rezan vrlo tanko)
- dva peciva za hamburger
- 2 žličice maslinovog ulja
- Jedna rajčica
- nekoliko listova salate
- 2 kriške sira
Postupak:
U zasebnu zdjelu, promiješajte meso, kapare, jednu žlicu soje, sjeckani luk, a zatim posolite i popaprite.
Meso ostavite 30 minuta na hladnome da odstoji, a nakon toga oblikujte ga u hamburger.
U drugoj zdjeli pomiješajte kolutove luka, grah, komoraču, dodajte malo ulja, žlicu sojinog umaka te sol i papar.
Burgere najprije zapecite (1 minutu sa svake strane) i snizite temperaturu da se meso je lijepo speče.
Peciva prepolovite i pržite na unutarnjoj strani.
Na pecivo stavite salatu, meso, sir, zatim opet salatu i na kraju kriške rajčice.
Nemojte dodavati bilo kakve umake jer sadrže dodani šećer i kalorije.
P. S. Burger je toliko dobar da neće ni zahtijevati dodatan umak :).
Dobar tek!