Jednostavan recept za orehnjaču!

  • 2.5.2017.
Jednostavan recept za orehnjaču!

Predstavljamo vam recept nakon kojeg ćete polizati prste!

Za tijesto je potrebno:

  • 300 g brašna
  • 0,5 žlice soli
  • 50 g kokosovog šećera
  • 1,5 dcl mlijeka
  • 1,5 suhog kvasca
  • naribane limunove kore
  • 1,5 dcl slatkog vrhnja
  • 1,5 dcl maslinovog ulja.

Za nadjev je potrebno:

  • 100 g kokosovog šećera
  • 400-450 g oraha
  • 2 dcl mlijeka
  • 1,5 dcl slatkog vrhnja
  • 2 žlice kakaa

Postupak pripremanja:

  1. Kvasac umiješajte u 1,5 dcl mlijeka i ostavite ga da se digne.
  2. 1 dl vrhnja i 2 dcl mlijeko prelijte preko mljevenih oraha. Dodajte preostale sastojke za nadjev te ih dobro promiješati. Ako vam je previše suho, dodati malo više mlijeka.
  3. Brašno pomiješajte sa suhim sastojcima. Napravite rupu u sredini smjese i dodajte dizano tijesto. Mijesite dobro, a nakon toga tijesto rasporedite u tri reda. Svaki valjajte tanko i premažite nadjevom. Savinite i stavite u nauljenu posudu za pečenje, a orehnjače navlažite mokrom rukom.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 50 stupnjeva pola sata, a zatim podignite temperaturu na 200 stupnjeva i pecite 20 minuta. Temperaturu zatim smanjite na 180 stupnjeva i pecite 10 minuta. Za kraj pecite orehnjaču još 10 minuta na 150 stupnjeva.
  5. Orehnjaču ohladite i poslužite.

 

Njam, njam, njam… nama sline već cure, a vama? ;)

Share News