Jednostavan recept za orehnjaču!
- 2.5.2017.
Predstavljamo vam recept nakon kojeg ćete polizati prste!
Za tijesto je potrebno:
- 300 g brašna
- 0,5 žlice soli
- 50 g kokosovog šećera
- 1,5 dcl mlijeka
- 1,5 suhog kvasca
- naribane limunove kore
- 1,5 dcl slatkog vrhnja
- 1,5 dcl maslinovog ulja.
Za nadjev je potrebno:
- 100 g kokosovog šećera
- 400-450 g oraha
- 2 dcl mlijeka
- 1,5 dcl slatkog vrhnja
- 2 žlice kakaa
Postupak pripremanja:
- Kvasac umiješajte u 1,5 dcl mlijeka i ostavite ga da se digne.
- 1 dl vrhnja i 2 dcl mlijeko prelijte preko mljevenih oraha. Dodajte preostale sastojke za nadjev te ih dobro promiješati. Ako vam je previše suho, dodati malo više mlijeka.
- Brašno pomiješajte sa suhim sastojcima. Napravite rupu u sredini smjese i dodajte dizano tijesto. Mijesite dobro, a nakon toga tijesto rasporedite u tri reda. Svaki valjajte tanko i premažite nadjevom. Savinite i stavite u nauljenu posudu za pečenje, a orehnjače navlažite mokrom rukom.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 50 stupnjeva pola sata, a zatim podignite temperaturu na 200 stupnjeva i pecite 20 minuta. Temperaturu zatim smanjite na 180 stupnjeva i pecite 10 minuta. Za kraj pecite orehnjaču još 10 minuta na 150 stupnjeva.
- Orehnjaču ohladite i poslužite.
Njam, njam, njam… nama sline već cure, a vama? ;)