Recept za pečene krumpiriće
- 26.7.2017.
Ne znate koji prilog napraviti uz jelo, s pečenim krumpirićima nećete pogriješiti. Krumpirići će biti toliko dobri, da ćete ih jesti kao samostalan obrok.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- pola žličice ružmarina, origana, korijandra, timijana
- 1 žličice slatke paprike u prahu
- 500 g krumpira
- 200 g ljubičastog krumpira
- 2 mrkve
- Nekoliko cherry rajčica
- pola žličice soli
- 2 velika prstohvata mljevenog papra
- 1 veliki luk
Postupak:
Pećnicu zagrijte na 175 C°.
U posudi zamiješajte začine, sol i ulje.
Krumpir dobro očistite i narežite na jednake komade (manje krumpire nije potrebno rezati).
Luk očistite i narežite na velike kriške, isto učinite i s mrkvama.
Cherry rajčice prepolovite te ih dodajte ostalom povrću i sve zajedno pomiješajte sa začinima.
Pecite 40–50 minuta.
Savjet kuhara:
Kada radite s krumpirima, dobro je imati pripremljenu veliku posudu s vodom, jer čim krumpir ogulite i izrežete, izložite ga zraku. Kako ne bi potamnio (oksidirao), utopite ga u hladnu vodu, tako ćete očuvati njegovu lijepi boju. Istovremeno operite višak škroba. Prije pečenja, dobro osušite krumpire (papirnatim ručnicima ili čistom kuhinjskom krpom) da se što bolje ispeku. Još je važnije kada ih polažete u vruće ulje, time se izbjegavate prskanje ulja iz tave.